Liever en beter wat langer wachten met het invullen van een vacature dan (te) snel handelen

Snel invullen van een vacature of wachten op de ideale kandidaat?

Het is vandaag “Werelddag van de Ondernemer”. Als we de media mogen geloven, gaat het goed met de 1,5M ondernemers in Nederland. Zo was er vorige week nog te lezen: “Nederlandse economie groeit hard door”. We lazen ook:”Aantal vacatures op hoogste punt in ruim tien jaar.” Allemaal goed nieuws, maar gaat het dan overal zo goed? Dat is nou juist de vraag en de vraag stellen is hem ook beantwoorden. Zo kunnen bijvoorbeeld veel bedrijven geen (goed) personeel vinden. Men is hierdoor snel geneigd, als er iemand wordt gevonden, deze persoon (te) snel een baan aan te bieden. Dit gebeurt dan zonder goed te kijken of de kandidaat in kwestie ook daadwerkelijk de gewenste en ideale kandidaat is.
– Past de kandidaat wel bij de cultuur van het bedrijf?
– Heeft hij of zij wel de juiste DNA?
Het bepalen en vasthouden van je bedrijfscultuur, het DNA van je organisatie, is cruciaal. Toch wordt dit veelal onderschat. Voorkomen is beter dan genezen; beter een goede controle bij de voordeur dan nadien moeten repareren. De stelling van vandaag: Liever en beter wat langer wachten met het invullen van een vacature dan te snel handelen.

Onze werkwijze:

100% Talent gaat uitsluitend voor de beste match! Onze Talent Recruiters nemen ruim de tijd om kennis te maken met hun opdrachtgevers en verdiepen zich naast de functie ook in structuur en cultuur van het bedrijf. Selectie vindt dus niet alleen plaats op basis van kennis, kunde en vaardigheden, maar ook (en vooral) op basis van competenties en persoonlijke eigenschappen. Dit vormt de basis voor onze acties: zoeken, vinden en matchen!

Naast een uitgebreid en consistent profiel/CV verlangen we van onze kandidaten ook een passende motivatie en maken wij altijd persoonlijk kennis met hen middels een telefonische intake én een face-to-face gesprek. Uitsluitend Talenten met een maximale match worden hierna besproken met de opdrachtgever, waar de match bij kennismaking kan worden bevestigd middels de “persoonlijke klik”. Op deze wijze kunnen werkgevers met een gerust hart de volledige en tijdrovende procedure efficiënt uitbesteden en hun focus houden op hun eigen corebusiness.