Sollicitatie en vakantie

Ga nu op zoek naar Talent. Vakantietijd is de perfecte periode voor recruitment!

Ben je als werkgever op zoek naar nieuwe medewerkers? Weg met de gedachte aan een “zomerstop” op het gebied van Recruitment / Werving & Selectie en kom direct in actie! Neem contact op met een Talent Recruiter van 100% Talent Groep Nederland. Laat je niet misleiden door het idee dat alles stil ligt in de vakantieperiode. Het tegendeel is waar. De vakantieperiode biedt juist alle kansen om veelbelovende kandidaten te werven voor jouw vacatures.

Waarom?

We geven je 7 redenen om extra te profiteren van de zomer(vakantie). 

#1 Vakantiekriebels

Misschien herken je het zelf ook wel. De vakantieperiode, en met name rond de jaarwisseling en in de zomervakantie, is vaak de tijd waarin we even bewust stilstaan bij ons leven en ons werk. We blikken terug op de afgelopen periode en vragen ons af wat de toekomst ons zal brengen. Zijn we nog tevreden? Of is het tijd voor iets nieuws? Ons strandbedje, bootje of relaxte tuinstoel blijken vaak een ideale plek om te mijmeren over de toekomst en te dromen over een andere baan of zelfs een complete carriereswitch.

#2 Meer tijd

In de zomermaanden doen we het in het algemeen wat rustiger aan. De temperatuur loopt op, de zon laat zich van zijn beste kant zien, kortom de zomermaanden zijn de ideale periode om het wat rustiger aan te doen. Tijd om te relaxen, een dagje naar het strand, een familie-uitje, een gezellige barbecue en natuurlijk lekker met vakantie. Nu zou je kunnen denken dat daarmee het professionele leven stil komt te liggen, maar niets is minder waar. Juist in deze periode hebben mensen immers meer tijd om eens rustig rond te kijken wat de wereld nog meer te bieden heeft.

#3 Een enorm aanbod aan kandidaten

Het is misschien rustiger, maar ook in de zomer zijn er nog volop mensen op zoek naar een baan. Let ook maar eens op hoeveel mensen hun profiel in CV-databases of op LinkedIn updaten in de vakantie. Dit is een duidelijk teken dat ze openstaan voor een nieuwe uitdaging.

#4 Schoolverlaters en afgestudeerden in overvloed

In de zomer komt er weer een heel nieuwe lichting Talent op de arbeidsmarkt die staat te popelen om van start te gaan: de schoolverlaters en net-afgestudeerden. Wil je deze doelgroep werven, dan is het zaak snel te handelen. Voor je het weet zijn ze al voor je neus weggekaapt. Laat 100% Talent Groep Nederland ook jong talent benaderen voor geschikte vacatures. Is er nog geen perfecte match? Vraag 100% Talent om hen op te nemen in de talentpool die ze hebben aangelegd. 100% Talent bouwt een relatie op met deze potentiele Kandidaten en onderhoudt voortdurend contact. Op die manier creëren we een waardevolle pipeline met veelbelovend talent waarvan we samen in de toekomst de vruchten zullen plukken.

#5 Iedereen is online

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We zijn tegenwoordig min of meer vergroeid met onze mobiele apparaten. En dat biedt kansen voor werkgevers. Op onze website is 65% van het verkeer afkomstig vanaf mobiele apparaten. Dus ook vanuit de luie stoel, het strand of het vakantieadres.

Wij zorgen er dan ook voor dat onze vacatures ook voor mobiele bezoekers goed toegankelijk zijn en dat het mogelijk is via de smartphone te solliciteren. Onze vacatures worden automatisch geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en kandidaten kunnen meteen per mail solliciteren.

#6 Vakantiespreiding in Nederland

Maar, zul je misschien denken, mensen zijn dan wel altijd online, maar ik kan toch in de zomervakantie geen sollicitatiegesprekken inplannen? Zeker wel! Veel jongeren en mensen die geen schoolgaande kinderen hebben, gaan sowieso liever buiten de schoolvakanties op reis. De vakantiespreiding in Nederland zorgt er bovendien voor dat er eigenlijk altijd wel een groep potentiële kandidaten in het land is. Bovendien is het voor veel mensen juist gemakkelijker om in de vakantieperiode een sollicitatiegesprek te plannen. Met alle vakantie- en snipperdagen is het eenvoudiger om het voor de huidige werkgever nog even stil te houden. En wat dacht je van video solliciteren? 100% Talent voert vooral in de vakantietijd een belangrijk deel van deze gesprekken via Skype of Whats-app videobellen.

#7 Minder concurrentie

Grijp nu je kans! Juist nu veel werkgevers achterover leunen in de veronderstelling dat het geen zin heeft om in de zomerperiode te werven, kun jij extra opvallen. Als je voor september/oktober nieuwe medewerkers nodig hebt, is dit het uitgelezen moment om actie te ondernemen. Stel het niet uit tot iedereen weer terug is van vakantie en de drukte op de arbeidsmarkt weer losbarst. Pak nu die voorsprong, dan ben je in september weer op volle sterkte.

Meer informatie? Neem contact op met Talent Coördinator Frans Vonk: frans@talentgroepnederland.nl of op 0646777888.

Terug naar alle vacatures of naar home

Bron: Deze informatie is grotendeels gebaseerd op de inhoud van een blog van Indeed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *