ben jij tevreden met jouw baan? Kijk anders eens bij onze vacatures!

Ben jij gelukkig in jouw baan?

Ben jij gelukkig met je huidige baan? Nationale Vacaturebank heeft een onderzoek gedaan naar “werkgeluk”, ofwel hoe tevreden ben jij met jouw baan?

Elke baan heeft immers leuke en minder leuke kanten, welke dat precies zijn is per persoon verschillend. Er zijn een aantal belangrijke elementen die in grote mate bepalen of iemand zich helemaal gelukkig voelt met zijn huidige werk en werkgever. Weet jij waar je blij van wordt en welke omstandigheden daaraan bijdragen?

Zaken van belang, in willekeurige volgorde, zijn onder andere:

  1. Reistijd:

Ben je tevreden over de afstand die je moet afleggen naar je werk, of met de daarbij behorende tijd? Als je niet helemaal gelukkig bent met je reistijd, heb je er dan al eens over nagedacht om een baan dichter in de buurt te zoeken? Veel werknemers stappen dagelijks in de auto, sluiten aan in de file, of rijden veel km’s voor hun werk, dat ze wellicht ook (veel) dichterbij kunnen vinden. Bevalt de inhoud van het werk je wel, kijk eens om je heen of hetzelfde werk ook in jouw directe omgeving wordt aangeboden. Kijk eens bij onze vacatures of er een baan bij staat die bij je past en dichterbij is.

  1. Doorgroeimogelijkheden

Heb je ambitie? Heb je wel mogelijkheden om door te groeien in het bedrijf waar je nu werkt? Als je het gevoel hebt dat je niet kunt doorgroeien bij jouw huidige baan, dan is het goed om daar een gesprek over te hebben met je leidinggevende, of ga in gesprek met een Carriere Mentor of Recruiter hoe je dit het beste kunt aanpakken.

  1. Leidinggevenden

Is jouw manager in jouw ogen goed in zijn/ haar werk? En kan je van hem/ haar leren? Als je het vaak niet eens bent met je leidinggevende, dan heeft dat veel invloed op je werkplezier. Op Nationale Vacaturebank kun je een artikel lezen over hoe je het beste kunt omgaan met je baas.

  1. Salaris

Ben je tevreden met je huidige salaris en zo niet, zijn er dan mogelijkheden om hierover in gesprek te gaan? Als je niet happy bent met je huidige salaris, misschien is er nog wat ruimte om te onderhandelen of de secundaire arbeidsvoorwaarden te bespreken. Doe de salarischeck en ontdek wat je waard bent.

  1. Persoonlijke groei en Opleidingsmogelijkheden

Biedt jouw werkgever opties om een opleiding te volgen naast je werk? Wil je jouw kennis of vaardigheden graag uitbreiden? Ga in gesprek met een Carrière Mentor, die helpt jou graag op weg. Je kunt je ook eerst even rustig inlezen, zodat je weet hoe je de opleidingsmogelijkheden het beste kunt bespreken met je baas. Ook wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

  1. Inhoud van het werk

Ben je blij met de inhoud van je werk? Is het uitdagend genoeg voor je? Ga bij jezelf na waarom je niet blij bent met de inhoud van je werk en wat je precies wilt veranderen. Onze Recruiters willen jou daar graag bij helpen.

  1. Werk- en privébalans

Kan jij je werk en privé goed in balans houden? Of heb je het gevoel dat de balans van werk en privé is doorgeslagen naar de verkeerde kant? Dan moet je op zoek naar manieren om deze weer goed te krijgen. Ook hierbij willen en kunnen onze  Recruiters jou daar graag bij helpen.

ben jij tevreden met jouw baan? Kijk anders eens bij onze vacatures!

Het aantal vacatures was nog nooit zo hoog als nu gedurende de afgelopen 10 jaar!

En ook jouw salaris kan wellicht hoger worden momenteel!
Omdat het aantal vacatures groot is, willen werkgevers weleens snel beslissen over een nieuwe medewerker,
is dat nou wel goed? Of toch beter wachten op de ideale kandidaat?

Naar alle vacatures of naar home

Lees ook: Talent aantrekken in krappe arbeidsmarkt